Waarom Kempisch Landvarken

Het Kempisch landvarken is afkomstig uit het prachtige landschap van de Brabantse Kempen. Daar mag dit varken rondscharrelen en spelen. Dat levert een heerlijk stukje vlees op, verwerkt in unieke streekproducten. Heerlijk, vers, en Kempisch.

De Kempen, dat is een streek om trots op te zijn. Wij Kempenaren willen dat graag uitdragen en delen met anderen.

Het Kempisch landvarken is een streekproduct. Deze varkens zijn geboren en getogen in de Brabantse Kempen. Alleen als ze ook voer uit de regio eten, dan pas mogen ze Kempische landvarkens genoemd worden. Het varken krijgt het beste voer uit de streek: natuurlijk, en vrij van genetische modificaties.

De boeren gaan bewust om met het land waar ze voer verbouwen. Kempische landvarkens krijgen voldoende buiten-uitloop en alle ruimte om te leven en te spelen. Want alleen dan krijg je het beste vlees van Kempische komaf. Iedere boer krijgt een eerlijke vergoeding.

Heerlijk vlees, eerlijk verkregen.
Vlees van het Kempisch landvarken wordt verwerkt tot echte streekproducten. Bijvoorbeeld hammen, of droge ringworsten. Met liefde worden de dieren gehouden en verwerkt tot een product waar wij als Bourgondische Brabanders, als fiere Kempenaren, helemaal achter staan.

Wij zijn trots op De Kempen. Proef het zelf.